Опис

ДИГИТАЛНИ УЏБЕНИК Читанка 6 задржава исту форму и садржај као и штампани уџбеник, али је обогаћен мултимедијалним садржајима који су јасно означени одговарајућим иконицама и повезани са одређеним делом лекције.

Дигитални уџбеник садржи различите типове интерактивних задатака и квизова, помоћу којих се остварују исти исходи као и у штампаном уџбенику. Својом разноврсношћу, задаци подстичу заинтересованост ученика и нуде другачији модел усвајања градива, а повратна информација о томе да ли је успешно решен дати задатак следи одмах након завршетка.

Поред интерактивних задатака, дигитални уџбеник садржи и звучне записе текстова који се налазе у штампаном уџбенику, галерије слика, линкове ка едукативним спољним садржајима, видео записе, квизове, асоцијације, укрштенице, осмосмерке, слагалице, занимљивости и додатне текстове.

Ученици ће чути вокално извођење обредне песме и гусларско извођење епске песме, утврдиће знање о Косовском боју гледајући видео-запис, упознати се са писцима помоћу изабраних фотографија, или научити делове ратничке опреме путем симулације.

Додатни садржаји поспешују наставни процес и доступни су свим ученицима и наставницима. Кретање кроз садржаје је једноставно, а кориснику су доступне и опције као што су обележавање текста и остављање коментара.

Узорци

Прикази екрана